Info@weareactive.nl Weena 742A, 3014 DA Rotterdam 088 015 2200

Sales Development Representative - Active Professionals

 • Home
 • Sales Development Representative
// Expansion. Always, in all ways

Sales Development Representative

Heb jij (enige) ervaring met sales of wil je juist jouw eerste stappen zetten op gebied van Sales? Zoek je dan een werkgever waar persoonlijke ontwikkeling en groei in een hoog vaandel staan? Hou je ervan om relaties op te bouwen met (potentiële nieuwe) klanten en haal je energie uit het spotten én invullen van commerciële mogelijkheden? Spreekt een organisatie waar de missie “Expansion. Always in all ways” is jou dan ook nog eens aan? Lees dan vooral door en kom erachter waarom werken voor Active Professionals nou zo leuk is! Dit is een ideale vacature waarin je kan doorgroeien naar een sales rol (buitendienst).

Wat ga je doen?

Na een inwerkprogramma waarin wij je volledig up to speed brengen over onze dienstverlening en producten in de wereld van data en analytics ga je echt aan de slag.
De dag beginnen we natuurlijk met een kop koffie of thee en we wisselen van gedachten over hoe je dag ervoor was. Werk je thuis, dan bel je in bij je collega’s en anders zien we je op ons kantoor in Rotterdam Centrum (Weena). Vervolgens ga je in overleg met jouw collega’s bepalen welke leads er vandaag in kaart gebracht en gebeld moeten worden. Met andere woorden, we beginnen met het plannen van de dag. In het begin doe je dat met hulp van je collega’s, maar we streven er wel naar dat je dit op een gegeven moment volledig zelfstandig oppakt. Tegelijkertijd werk je samen met jouw collega’s aan een belscript dat je gaat gebruiken en je werkt deze naar gelang bij.

Enkele belangrijke werkzaamheden:

 1. De dag begint met de vraag “Welke leads ga ik vandaag oppakken en welke ga ik bellen?”
 2. Wij geloven niet in cold callen, dus je belt op ‘lauwe’ leads, of anders gezegd; er is áltijd een haakje waar je op terug kunt vallen als je gaat bellen.
 3. Zodra je alle in’s & out’s weet (Wat doen ze? Wie zijn de personen achter deze lead en vooral;  Wat is het ‘haakje’ waar je op terug kunt vallen?)is het jouw tijd om te shinen! Je gaat met veel enthousiasme en passie de lijst met leads (na)bellen.
 4. Tijdens de gesprekken vertel je wie wij zijn, breng je in kaart waar de behoefte van de klant ligt en waar de eventuele weerstand en… deze eventuele weerstand weet jij handig en soepel om te buigen naar iets werkbaars.
 5. Je probeert zoveel mogelijk afspraken te slepen uit jouw telefoontjes. Deze afspraken plan je direct in de agenda’s van je collega’s..
 6. Je denkt mee over verschillende campagnes, beurzen (en te organiseren events. Dat kunnen events op kantoor van Active Professionals zijn of beurzen waar wij met onze eigen stand aanwezig zijn.

Wat verwachten we van jou:

We verwachten van jou vooral enthousiasme en vasthoudendheid. Je bent uiteraard zeer communicatief en vindt het heerlijk om de telefoon te pakken en een praatje te maken. Je hoeft geen technische kennis mee te brengen, maar wel een gezonde dosis algemene kennis, interesse en ontwikkeling. Een gezonde drive om succesvol te zijn is ook wenselijk zo niet cruciaal!

Werken bij Active Professionals
Betekent werken bij een organisatie waar jij jezelf kunt zijn en waar je fouten mag maken, zolang je er maar van leert. Een organisatie waar je echt jouw stempel kan drukken en waar je tevens aan je eigen ontwikkeling werkt. We hebben een echte Rotterdamse mentaliteit dus stropen de mouwen op, maar er is ook alle gelegenheid voor ontspanning in de vorm van een potje tafelvoetbal of een potje Mario Kart.

Overige interessante voordelen van werken bij Active Professionals;

 • Onbeperkt opleidingsbudget (!)
 • Werken met vakspecialisten (data)
 • Gezonde en vooral ook een leuke informele werksfeer met korte en directe lijnen
 • Veel vrijheid en eigen verantwoording bij het uitvoeren van jouw activiteiten
 • Hybride werken (dinsdag en donderdag zijn kantoordagen)
 • Coaching en begeleiding door verschillende collega’s

Periodieke uitjes, lunches en diners.

Wil je ons alvast een beetje leren kennen en zien wie je collega’s zijn? Kijk een op onze socials en je ziet ons in actie:


Zijn wie je bent

 • Je bent assertief en je hebt een flexibel brein.
 • Je bent een sociaal persoon die het leuk vindt om op mensen af te stappen.
 • We zoeken collega’s die nieuwsgierig aangelegd zijn.
 • Je weet de horens van de koe als geen ander te vatten.
 • Je hebt een HBO werk-/ denkniveau.
 • Jouw communicatie in zowel woord als geschrift is spot on en assertief!
 • Werken in een commerciële en dynamische omgeving geeft jou energie.
 • Je vindt het leuk om samen te werken als het kan en als het moet, ben je in staat zelfstandig verschillende werkzaamheden op te pakken.
 • Contact leggen zit niet alleen in je, je vindt ook leuk om te doen. Hierdoor ben jij de persoon met de gunfactor.
 • Saleservaring is niet persé nodig, maar je weet wél wat het inhoud om commercieel bezig te zijn.
 • Je slaat aan op “Wij laten u niet in de steek” en bij …
 • … “Expansion. Always, in all ways” begint het te borrelen. 😉


Nog steeds aan het lezen?
Dan hebben we je waarschijnlijk getriggerd met deze vacature. Het goede nieuws is dat je nog maar één belletje bent verwijderd van contact met onze recruiter Bas. Je kan hem altijd bellen, ook buiten kantoor en dus ook in het weekend. Zijn nummer is; 06-15906568. Gaat je dat iets te snel (of kan je niet bellen); stuur Bas dan een appje of email: bas@weareactive.nl. Bas kan je in geuren en kleuren vertellen waarom werken voor Active Professionals nou zo leuk is. Bas kan je óók van alles vertellen over de arbeidsvoorwaarden. We kunnen je alvast verklappen dat de beloningen bij ons uitstekend zijn! Je krijgt al een heel goed salaris en dat kan je dan ook nog eens opkrikken als je succesvol bent (bonus)! Natuurlijk mag je bij ons ook een auto van de zaak rijden en betalen we een deel van je pensioen mee. Niet het belangrijkste, maar toch leuk om te weten.

Durf jij het aan?

Bas van Diggele

Corporate Recruiter / Sales Professional
// Solliciteer direct

Ben jij onze volgende topper?