Info@weareactive.nl Weena 742A, 3014 DA Rotterdam 088 015 2200

We Are Active - Active Professionals

// Expansion. Always, in all ways

We Are Active

JanJaap Kolleman, directeur en mede-eigenaar van Active Professionals in Rotterdam, past niet bij het beeld dat je doorgaans hebt van de baas van een bedrijf met zo’n 50 man. Hij heeft ook een ander LinkedIn-profiel dan gebruikelijk, met prominent zijn visie op het leiden van een bedrijf: ‘If you take care of your employees, they will take care of your customers and you’ll have a company worth caring about’.

‘If you take care of your employees, they will take care of your customers and you’ll have a company worth caring about’

Active Professionals, Weena 742A, 3014 DA Rotterdam

Active Professionals, hoog in een kantoortoren op het Rotterdamse Weena en pal tegenover het Centraal Station en het befaamde Groothandelsgebouw, is een soort ICT-bedrijf met als specialisatie het analyseren en verwerken van data. Data wordt wel het nieuwe goud genoemd; ieder bedrijf gebruikt data van klanten, van websitebezoekers en van alles wat er in hun informatiesystemen zit om daarmee nuttige dingen voor de bedrijfsvoering te doen. Giganten als Google en Facebook zijn daar al extreem ver mee, weten bijna alles van ons en alle door hen verzamelde data wordt verkocht aan adverteerders en anderen.

JanJaap Kolleman:
“Veel bedrijven houden zich met data bezig. Wat wij doen is op zich niet uniek. Maar wij onderscheiden ons door onze mensen. Zij maken het verschil. Wij gebruiken de data die onze klanten ons ter beschikking stellen en die verwerken we naar (management)informatie, zowel om te kunnen analyseren wat er in de afgelopen periode gebeurde – dat noemen we Business Intelligence – als om te voorspellen wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren. Dit laatste noemen wij Predictive Analytics.