Info@weareactive.nl Weena 742A, 3014 DA Rotterdam 088 015 2200

Portfolio: Slachtofferhulp - Active Professionals

 • Home
 • Portfolio: Slachtofferhulp
// Seeing is believing

Portfolio - Slachtofferhulp Nederland

// Toegepaste oplossing

Sinds we in 2014 met Active Professionals begonnen zijn met het centraliseren van data binnen Slachtofferhulp Nederland hebben we diverse projecten uitgerold om aan een steeds sterker groeiende informatiebehoefte te kunnen voorzien. We zijn gestart met het opzetten van een rapportage database waarin de data samenkomt van de belangrijkste databronnen binnen de organisatie, dit biedt ons de flexibiliteit om vanuit één centraalpunt flexibel te zijn in de datavoorziening naar de diverse afdelingen. Dit hebben we gedaan met een Microsoft SQL server, welke fungeert als een datawarehouse. Om ervoor te zorgen dat de organisatie het meeste kan halen uit de informatie die beschikbaar is, zijn we een nieuw project gestart om diverse informatievragen te bundelen en uit te werken in specifieke dashboard en daarnaast het trainen van de organisatie in het gebruik van deze informatie. Na een adaptatiefase ontstond er een steeds sterkere vraag of de beschikbare informatie in staat was om manuele en tijdrovende rapportages te automatiseren. In een aantal daaropvolgende projecten hebben we met Active Professionals oplossingen uitgerold die in deze behoefte voorzien. Zo hebben we maandelijkse en wekelijkse rapportage sets geautomatiseerd en kunnen we door middel van NPrinting een jaarlijks terugkomend proces waarin we rapporteren naar stakeholders voor 95% voorbereiden. En hebben we door de snelle ontwikkelingen in tooling een succesvolle migratie van QlikView naar Qlik Sense gedaan. Door de langdurige en prettige samenwerking met Active Professionals kunnen wij gebruikers en afnemers van informatie binnen Slachtofferhulp Nederland snel en daadkrachtig voorzien van hun behoeften.

// Voornaamste resultaten

 • Informatie gedreven 
  Het centraliseren en beschikbaar maken van informatie zorgt ervoor dat iedereen binnen Slachtofferhulp Nederland naar en op dezelfde manier naar de beschikbare informatie kijkt. 
 • Flexibiliteit
   Door het bouwen van een stevig fundament zijn we in staat om snel en kordaat te voorzien in de informatiebehoeften vanuit de organisatie. 
 • Professionalisering
   Door het bouwen van een stevig fundament zijn we in staat om snel en kordaat te voorzien in de informatie. Dankzij de brede adaptatie van het Qlik-platform binnen onze organisatie zijn we in staat om veel rapportage handelingen te automatiseren. Zolang de informatie via ons platform gaat zijn we in staat om dit te automatiseren op basis van de behoeften vanuit de organisatie. 
 • Totaal oplossing
  Of het nu gaat om eenmalige analyses, management dashboards of verantwoording. Alles komt gecontroleerd uit de Qlik oplossing.
// Over de organisatie

Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Slachtoffers kunnen bij ons terecht voor emotionele steun, wij helpen in het strafproces en ondersteunen bij het vergoed krijgen van schade. We helpen slachtoffers vandaag verder. Op het moment dat het slachtoffer dat wil, op een manier die bij het slachtoffer past. In 2020 hielpen we ruim 200.000 slachtoffers. Een aantal dat groeit, want steeds meer slachtoffers weten ons te vinden. En dat is mooi. Omdat we vinden dat iedereen die iets overkomt en verder moet, de best denkbare hulp verdient. Ook als slachtoffers gewoon met vragen zitten. Of als zij zich niet eens slachtoffer voelen, maar dat volgens de wet wel zijn en daarom mogen rekenen op onze gratis hulp.