Info@weareactive.nl Weena 742A, 3014 DA Rotterdam 088 015 2200

Portfolio: Robeco - Active Professionals

 • Home
 • Portfolio: Robeco
// Seeing is believing

Portfolio - Robeco

// Toegepaste oplossing

Begin 2022 hebben wij bij mogen dragen aan een succesvolle migratie van Qlik Sense Client Managed naar Qlik Sense SaaS. Naast het migratie traject hebben wij diverse trainingen verzorgd om zowel ontwikkelaars als eindgebruikers kennis te laten maken met de meerwaarde van Qlik Sense SaaS. Zo zijn ontwikkelaars en key-users binnen Robeco expliciet getraind op de verschillen en extra functionaliteiten van het nieuwe platform.

De trainingen zijn klassikaal in groepen van 8-12 deelnemers. Een training bestaat doorgaans uit 2 dagen. Uniek aan de training is dat zowel backend als front-end op iedere dag behandeld wordt. Dit stelt deelnemers in staat om na dag één zelfstandig data te laden en deze te visualiseren in uiteenlopende grafische objecten. Dag twee gaat verder in complexiteit en komen de geavanceerdere functies aanbod.

Om te mogen ontwikkelen in het Qlik Sense SaaS Platform moet een gebruiker verplicht een training hebben gevolgd.

// Voornaamste resultaten

 • Cloud
  In de SaaS oplossing van Qlik zijn diverse extra functionaliteiten beschikbaar welke het eindgebruikers makkelijker maken om daadwerkelijk actie te ondernemen o.b.v. data.
 • Toekomst bestendig
  Robeco heeft een SaaS only strategie. Door de migratie voldoet de afdeling aan de eisen die de architecten stellen.
 • Self-Service
  De implementatie bij Robeco is erop gericht dat eindgebruikers in staat zijn zelf analyses te maken, met gevalideerde datamodellen en formules. En dat ontwikkelaars zelf in staat zijn hun eigen dashboards en rapportages te maken. 
 • Actuele kennis
  Door de trainingen zijn de gebruikers volledig op de hoogte van alle mogelijkheden van Qlik en zijn ze in staat beter de software te gebruiken en hierdoor hun business te ondersteunen.
// Over de organisatie

Robeco is een internationale vermogensbeheerder met een breed aanbod aan actieve beleggingen, van aandelen tot obligaties. Al sinds onze oprichting in Rotterdam in 1929 vormt onderzoek de basis voor alles wat we doen. Daarbij combineren we onze pioniersgeest met een bedachtzame aanpak. We geloven sterk in duurzaam beleggen, kwantitatieve technieken en constante innovatie