Info@weareactive.nl Weena 742A, 3014 DA Rotterdam 088 015 2200

Portfolio: Independer - Active Professionals

 • Home
 • Portfolio: Independer
// Seeing is believing

Portfolio - Independer

// Toegepaste oplossing

Binnen Independer staat data en de uitkomende informatie centraal. De Business Intelligence afdeling onderzoekt klantgedrag, bezoekerstrends op de website en helpen andere collega’s van verschillende afdelingen aan inzichten om hun dagelijkse besluitvoering te verbeteren. Bij Independer gaat het echt om BIG data! Active Professionals heeft In 2021 Independer begeleidt in de aanschaf en implementatie van Qlik Sense Enterprise. Qlik Sense is aangeschaft ter vervanging van een bestaande BI tool welke meer dan 15 jaar in gebruik was. Door de komst van de Data Analytics oplossing van Qlik maakt Independer de eerste stap richting data-gedreven werken. Om de ruim 200 gebruikers te enthousiasmeren en het adoptieproces zo snel mogelijk in gang te zetten heeft Independer veel werk verricht, waaronder:

• Het ontwikkelen van professionele en laagdrempelige dashboards;
• Het in het leven roepen van de interne ‘Independer Academy’;
• Het organiseren van inloopsessies en de zogeheten ‘Dolle Dwaze Dashboard Dagen'.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Qlik Sense snel geaccepteerd en geadopteerd is en nu ondersteunend is aan heel veel werkzaamheden binnen Independer.

// Voornaamste resultaten

 • Meer data, meer informatie
  Het is gelukt om de uitdagingen rondom BIG data om te zetten naar kansen en meer inzicht.
 • Snelle adoptiecurve
  Door direct tijdens de migratie aan de slag te gaan met adoptie is het gelukt om sneller draagvlak te krijgen voor de nieuwe Data & Analytics tool Qlik.
 • Minder vragen meer Self-Service
  De implementatie bij Independer is erop gericht dat analisten in staat zijn zelf analyses te maken, met gevalideerde datamodellen en formules. Dankzij de data library zijn definities uit te leggen en te begrijpen.
 • Toekomstbestendig BI platform
  Qlik Sense maakt het mogelijk om door enorm grote hoeveelheden gegevens te bladeren en door de diverse gevalideerde gegevensmodellen zijn we zeker dat er gestuurd wordt op de waarheid.
// Over de organisatie

Een zorgverzekering die ook je medicijnen vergoedt? Een groenere energieleverancier? Of de beste hypotheek? Wat je ook nodig hebt, Independer maakt vergelijken leuk en gemakkelijk. Ze doen niets liever dan complexe keuzes eenvoudig maken. Dat bespaart hun klanten veel uitzoekwerk en onder de streep meestal flink wat premie.We zijn begonnen in 1999. Met een duidelijk doel: de financiële wereld transparanter en eerlijker maken.

In 20 jaar tijd groeide Independer uit tot het grootste digitale vergelijkings- en vaste lastenplatform van Nederland.