Info@weareactive.nl Weena 742A, 3014 DA Rotterdam 088 015 2200

Portfolio: Carerix - Active Professionals

 • Home
 • Portfolio: Carerix
// Seeing is believing

Portfolio - Carerix

// Toegepaste oplossing

Software as a Service (SaaS)-oplossingen brengen voor klanten erg veel voordelen met zich mee. Klanten leasen een softwarepakket tegen een vaste prijs per gebruiker per maand. Ze hebben de flexibiliteit om tussentijds op- of af te schalen op basis van gebruik of kunnen er voor kiezen om het contract niet meer te verlengen. Dit zorgt ervoor dat het klantverloop lastig in te schatten is voor SaaS-leveranciers.

Om het klantverloop inzichtelijk te maken heeft Carerix aan Active Professionals uitgevraagd om een voorspelmodel te maken wat berekent hoe groot de kans is dat een klant het contract zal beëindigen, hoe groot de kans is dat de waarde van een portfolio zal afnemen en door welke veranderingen in het gebruik dit wordt veroorzaakt. Het resultaat is een set aan Predictive Analytics algoritmes die gebouwd zijn in Python. De analyses worden op een Qlik Sense dashboard (maar is ook te realiseren in andere tooling) gepresenteerd aan de accountmanagers. Het dashboard geeft inzicht in de eventuele kans op verloop, behoud, waardevermindering en waardestijging. De kansberekeningen zijn terug te refereren aan trending en predictie waarbij er in het dashboard inzichtelijk gemaakt is welke features zorgen voor het vergroten van het betreffende kans percentage.

// Voornaamste resultaten

 • Van hagel naar focus
  Door het voorspelmodel hoeven accountmanagers niet meer te schieten met hagel, maar kunnen zij gericht contact zoeken met de klant.
 • Van reactief naar proactief
  Doordat het klantverloop inzichtelijk wordt door middel van deze tool, kunnen de accountmanager proactief contact leggen met hun klanten om de kans op verloop te verkleinen en de kans op behoud en waardestijging te vergroten. Dit in plaats van op onderbuikgevoel.
 • Customer engagement
  Het gedrag van de klant is inzichtelijk geworden door middel van de verschillende analyses. Hierdoor kan Carerix de klant beter van dienst zijn.
 • Helicopterview 
  De applicatie geeft een helicopterview omtrent het volledige gebruik van de verschillende oplossingen die zij bieden aan hun klanten.
// Over de organisatie

Carerix biedt een modern platform dat het gehele proces van Werving & Selectie, Uitzending en Detachering aan vanuit één systeem. Carerix is leverancier van ATS & CRM systemen voor personeelsintermediairs, die in de vorm van een SaaS-model worden gehost en geleverd via beveiligde datacenters. Carerix is opgericht in 2003 en telt op dit moment bijna 60 medewerkers. Carerix bedient dagelijks meer dan 850 klanten en 12.000 gebruikers, verspreid over 20 landen.